La Giurgiu s-a lansat astazi Asociatia “Forumul antreprenorial dunarean”

La Giurgiu s-a lansat astazi Asociatia “Forumul antreprenorial dunarean”

În prezenţa unor nume cu greutate din mediul administrativ, academic, de afaceri şi de la nivel internaţional, conexat Strategiei Dunării, Asociaţia “Forumul antreprenorial dunărean” prezidată de Cristiana Sîrbu, a fost lansată astăzi oficial, într-un cadru adecvat, chiar pe malul Dunării. Evenimentul a beneficiat şi de prezenţa primarului Nicolae Barbu, atât în calitate de gazdă cât mai ales de promotor al activităţilor şi proiectelor ce vizează Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD), edilul şef fiind şi cel care a deschis întâlnirea şi “a militat” pentru dezvoltarea regiunii prin atât prin intermediul eforturilor făcute de autorităţi prin proiecte europene, cât şi prin colaborarea cu mediul de afaceri care trebuie să beneficieze de cele mai bune facilităţi.
“Adresez invitaţia mediului de afaceri de a-şi îndrepta atenţia asupra zonelor cu potenţial din municipiu. Primăria pune la dispoziţia investitorilor zone de dezvoltare cu toate utilităţile necesare în care se pot demara proiecte în mai multe domenii, inclusiv de turism, şi mă refer aici la turismul de weekend, de agrement, ce poate ajuta economia locală, sau turism de conferinţă şi în acest sens avem nevoie de unităţi hoteliere, săli şi o infrastructură bine pusă la punct”, a punctat primarul Barbu.
Rolul de moderator al întâlnirii i-a revenit Cristianei Sîrbu, această dând cuvântul unor personalități importante printre care Carmen Podgorean, ministru Departamentul UE MAE – Biroul UE pentru Strategia Dunării, dr. Kurt Puchinger, coordonator Aria Prioritară PA 10 Viena, Eric Bartha, secretar general Consiliul Oraşelor şi Regiunilor Dunărene, Florian Nicolae, preşedintele de onoare al acestei asociaţii, Cristian Pârvan – preşedinte AOAR sau prof. dr. Valeriu Tabără – fost ministru al agriculturii, vicepreşedinte al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice.
Despre această asociație, Cristiana Sârbu, preşedintele „Forumului Antreprenorial Dunărean”, a declarat că speră să devină, în timp, „masa rotundă” a celor care îşi doresc să facă parte din mediul de afaceri în cadrul macrostrategiei Dunării. Scopul organizării şi constituirii acesteia îl reprezintă promovarea şi susţinerea proiectelor şi programelor ce fac parte integrantă din Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, dar şi a celor conexe, și se adresează tuturor actorilor implicați, respectiv societatea civilă, aleșii locali și mediul de afaceri.

Ultima modificare: 21.11.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul sase sprijine financiare pentru realizarea instalatiilor interioare de incalzire prin distributie pe orizontala

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.